Laurentiu Duta se inspira pe muzica de club

13.09.2010 13:42

In afara proiectului sau solo, Laurentiu Duta isi face timp sa compuna si pentru alti artisti precum Andreea Banica, Elena Gheorghe, Tibi Scobiola, Stefani (n.r. – o tanara debutanta), dar si pentru mai multi artisti autohtoni. Daca va intrebati de unde ii vin ideile pentru hiturile pe care le scoate „pe banda rulanta”, se pare ca inspiratia o reprezinta cluburile de fite din tara. Carcotasii sustin ca, de cele mai multe ori, constanteanul merge in cluburile de noapte tocmai pentru a observa ce „prinde” la public. Drept dovada ca nici nu s-au deschis bine locatiile de pe litoralul constantean, ca Duta a inceput sa le frecventeze pentru a afla ce este mai nou in materie de muzica comerciala. Surprins de paparazzii „Uups!” in momentul in care parasea un club bine cotat, fostul component al trupei „3rei Sud Est” parea extrem de fericit, posibil din simplul fapt ca a gasit, si de aceasta data, ideea unui nou single.

3.000 de euro pentru o piesa

O piesa compusa de Laurentiu Duta poate ajunge chiar si la suma de 3.000 de euro, in functie de artistul pentru care o compune, insa la banii acestia, Duta garanteaza ca va deveni un hit, cel putin la nivel national. Desi pana acum nu a avut nicio reclamatie, artistii romani apeland in continuare la serviciile sale, criza economica i-a determinat pe artisti precum Mihai Traistariu sau trupe gen Animal X sau Play and Win sa-si compuna singuri piesele si sa nu mai apeleze la serviciile constanteanului.

O seara cu baietii

Desi este un familist convins, Laurentiu Duta nu este insotit la fiecare iesire de sotia sa. Sambata seara, cantaretul a preferat compania a doi prieteni cu care nu a petrecut mai mult de doua ore. Duta a sosit in club undeva, in jurul orei 1.00 si a cerut o masa ceva mai modesta, destul de departe de zona V.I.P. a clubului. Pentru ca iesise cu prietenii si dorea sa stea intr-un loc ceva mai aerisit, organizatorii i-au oferit cantaretului o masa destul de bine pozitionata. Si, pentru ca munca s-a imbinat de minune cu distractia, Laurentiu a profitat de ocazie si a cinstit cateva pahare cu prietenii care-l insoteau, mai ales ca si-a lasat masina acasa si putea consuma bauturi alcoolice fara nicio retinere.

Denisa MACOVEI